Karabatić i društvo razbili Katar
FOTO: EPA

Ubjedljiva pobjeda Francuza

Karabatić i društvo razbili Katar

A. Beganović

U prvom susretu 2. kola grupe A olimpijskog turnira Francuska je bez većih problema nadigrala Katar (35:20).

Iako se s obzirom na ishod susreta iz 1. kola očekivao neizvjestan duel Francuske i Katara susret je otišao u jednosmjernu ulicu.

U prvom poluvremenu Katar, koji je na otvaranju Igara razbio Hrvatsku, je koliko-toliko pružao otpor raspoloženim Francuzima, da bi u drugom na terenu postojala samo jedna ekipa. Nakon 16:13 u prvom poluvremenu u drugom je prednost Francuza rasla iz minuta u minut za konačnih 35:20.

Francuska nakon dva susreta ima četiri boda, Katar dva, a u 2. kolu grupe A sastaju se još Tunis i Danska, te Hrvatska i Argentina.

Kod Francuske su najefikasniji bili Luc Abalo sa sedam, te Nikola Karabatić sa pet pogodaka, dok su kod Katara bolji od ostalih bili Marko Bagarić, Žarko Marković, te Rafael Capote sa po četiri postignuta pogotka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi