Karabatić izabran za najboljeg rukometaša svijeta

Francuz osvojio ovu nagradu tri puta

Karabatić izabran za najboljeg rukometaša svijeta

D. Rakanović

Francuski rukometaš Nikola Karabatić izabran je za najboljeg rukometaša svijeta za 2016. godinu u izboru Međunarodne rukmetne federacije (IHF).

U izboru za najboljeg rukometaša učestvovali su rukometni stručnjaci, novinari i navijači, a Karabatić je uvjerljivo osvojio prvo mjesto.

Na drugom mjestu je bio Nijemac Andreas Wolff, treći Danac Mikkel Hansen, hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak je zauzeo četvrtu poziciju, dok je Norvežanin Sander Sagosen bio peti.

Karabatić je postao prvi rukometaš koji je ovu nagradu osvojio tri puta nakon što je slavio 2007. i 2014. godine. 

Po dva puta nagradu za najboljeg igrača svijeta osvajali su Ivano Balić (2003, 2006), Danac Mikkel Hansen (2011, 2015) i Rus Talant Dušebajev (1994, 1996).

U ženskoj konkurenciji nagrada je pripala rumunskoj rukometašici Cristini Neagu koja je, isto tako, treći put osvojila ovu nagradu nako što je pobijedila 2010. i 2015. godine.

Drugo mjesto osvojila je Norvežanka Nora Mork, a treća je bila Nizozemka Nycke Groot.

Nagradu za najboljeg trenera osvojio je Francuz Didier Dinart, dok je za najboljeg trenera ženske ekipe izabran Islanđanin Thorir Hergeirsson.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi