Francuska čeka finale

Karabatić: Katar za mene nije iznenađenje, biće dobro finale

Nikola Karabatić sa svojim saigračima večeras ima razloga za slavlje. Njegova Francuska je u polufinalnom susretu bila bolja od Španije (26:22) i tako izborila finale Svjetskog prvenstva.

"Teška utakmica. Znali smo da će biti teško, Španija je odigrala dobro. Mi smo super odigrali prvo poluvrijeme i u napadu i u odbrani, sve nam je išlo. Nismo iskoristili priliku u drugom poluvremenu da utakmicu riješimo ranije", rekao je Karabatić i dodao:

"Odigrali smo odličnu odbranu a Omeyer je branio sjajno. Imali su šansu da se vrate na minus jedan i da izjednače ali je naša odbrana bila na nivou".

Francuska će se u finalu sastati sa Katarom, a Nikola to ne smatra nikakvim iznenađenjem.

"Katar za mene nije iznenađenje. Otkako je počelo Svjetsko prvenstvo, igraju odlično. U rukometu se zna da domaći tim ima veliku prednost i oni su to iskoristili. U formi su i čekaju ovo finale potpuno rasterećeni jer ih niko nije očekivao ovdje. Biće dobro finale"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.