Nakon pobjede nad Španijom

Karabatić: Ponosni smo, sada se moramo pripremiti za Katar

Francuska rukometna reprezentacija u polufinalu Svjetskog prvenstva savladala je Španiju sa 26:22 i izborila plasman među najbolje dvije momčadi svijeta. 

Zadovoljstvo nakon pobjede nije krio ni Luka Karabatić, koji je već svoje misli usmjerio na finalni susret protiv Katara. 

"Bila je jedna velika borba, mi smo to očekivali i stvarno smo ponosni. Bilo je teško do kraja, znali smo to, iako smo bili u prednosti u jednom momentu. Znali smo da će se oni vratiti i da će biti napeto do kraja, ali uspjeli smo igrati dobru odbranu. Na kraju smo zabili par golova koji su bili važni i sada se moramo skoncentrisati za sljedeću utakmicu", kazao je Karabatić, te se osvrnuo na narednu utakmicu protiv Katara. 

"Oni sve bolje i bolje igraju. Imaju kvalitetne igrače, bekovi zabiju po deset golova i golmani su vrhunski. Nadam se da će biti lijepa rukometna utakmica i moramo se dobro pripremiti i pokušati osvojiti titulu."

Na pitanje da li se boji sudijske nepravde, Karabatić je odgovorio: 

"Ne znam još ko sudi, vidjet ćemo. Mi igramo svoju igru, samo se skoncentrišemo na to. Moramo se dobro pripremiti, ali ako uđemo u utakmicu s mislima da smo već pobijedili, onda će biti tšeko. Oni imaju svoju publiku i najvažnije da se dobro pripremimo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.