Reprezentativac Hrvatske smatra

Karačić: BiH bi odigrala bolje da već nije izgubila šanse

Igor Karačić bio je najbolji pojedinac u hrvatskoj reprezentaciji koja je sa 28:21 savladala naš tim u posljednjem kolu Grupe B Svjetskog prvenstva u Kataru.

"BiH je danas bila u jednom malom padu. Nije lako igrati ni protiv Hrvatske koja ima jako veliki rejting, posebno nakon utakmice sa Tunisom gdje su izgubili. Nije im bilo lako, ali su odigrali kakav-takav meč. Zadovoljan sam igrom naše reprezentacije, svaki igrač je iskoristio svoju šansu. Polako se uigravamo, čestitao bih svojim dečkima i mladi momci su pokazali da mogu odgovoriti raznim zahtjevima selektora", rekao je Karačić koji je potom istakao ciljeve njegove reprezentacije.

"Nama je cilj plasman na Olimpijske igre ali svi mi znamo koliko smo jaki i timski i individualno. Mi priželjkujemo i više ali ne smijemo biti bahati. Primarni cilj se zna".

Igor Karačić se u dresu Hrvatske našao oči u oči s bratom Ivanom koji nastupa za našu reprezentaciju.

"Igrali smo dosta puta jedan protiv drugog ali ovo je naš debitantski susret na Svjetskom prvenstvu. Kažem opet, žao mi je što je ispao sa svojom reprezentacijom i mislim da bi BiH pružila mnogo bolju partiju da su sa nekim šansama za prolaz ušli u ovaj meč", rekao je za kraj Igor Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.