Karačić: Čeka nas mnogo posla

Karačić: Čeka nas mnogo posla

A. Beganović

U prostorijama Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine održana je press konferencija na kojoj se govorilo o Svjetskom rukometnom prvenstvu 2013. godine (U - 21) koje će se održati u našoj zemlji.

"Organizacija Svjetskog prvenstva za nas je velika obaveza, ali u isto vrijeme i velika čast. Na SP učestvovat će 24 reprezentacije, a planirano je da gradovi domaćini budu Sarajevo, Banja Luka, Mostar, Doboj, Zenica i Ljubuški. Upravo danas sam kontaktirao sa gradonačelnikom Doboja i gradnja i rečeno mi je da će se sa gradnjom dvorane početi koliko je sutra. Nadamo se da će i dvorana u Mostaru biti završena do početka prvenstva. Mi ćemo učiniti sve da kao organizatori opravdamo očekivanja, te da napravimo pravi spektakl", rekao je Generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, Smajo Karačić.

"U 2013. godini Rukometni Savez BiH slavi 65 godina postojanja i zbog toga smo željeli SP baš ove godine. Planiramo da kao uvod u ovo veliko takmičenje organiziramo utakmicu reprezentaije sijeta i Bosne i Hercegovine i na taj način obilježit ćemo ovaj naš jubilej. U najkraćem mogućem roku napravit ćemo organizacioni odbor jer nemamo mnogo vremena", dodao je Karačić.

Generalni sekretar istakao je i da očekuje veliku pomoć od države jer kako sam kaže, Svjetsko prvenstvo mnogo će značiti i za našu državu.

"Očekujemo pomoć države. Poznato je da smo bili kandidati za organizaciju SP 2011. godine i tada nam je obećana pomoć od države. Već smo razgovarali sa entitetskim, kantonalnim i opštinskim vlastima i svi stoje iza ovog projekta. Očekujemo oko 35.000 posjetioca iz drugih država tokom SP, pa je sasvim izvjsno da će i naš turizam imati velike koristi od ovog takmičenja. Za organizaciju će nam po nekim procjenama trebati 1.600.000 švicarskih franaka, no želim naglasiti da smo u ovaj projekat ušli kako bismo zaradili. Do sada su sve zemlje organizatori imali velike finasijke dobitke od organizacije velikih takmičenja, pa zbog toga smo i mi optimisti. I na kraju, što je možda i najvažnije, dvorane koje se izgrade i koje bude rekonstruisane, ostat će sportistima", zaključio je Karačić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.