Karačić debitovao, Kadetten u polufinalu kupa

Savladan Kriens

Karačić debitovao, Kadetten u polufinalu kupa

Dž. Mrakić

Švicarska ekipa Kadetten Schaffhausena plasirala se u polufinale nacionalnog kupa.

Novi klub bh. reprezentativca Ivana Karačića pobjedom nad Kriensom (28:22) u četvrtfinalu ostvario je prolaz dalje, a u polufinalu će se naći još ekipe Pfadi Winterthura, Thuna i St. Gallena.

Najefikasniji igrač u redovima pobjedničke ekipe bio je Csaszar sa osam golova, a susret je pored trijumfa obilježio i Karačićev debi u dresu aktuelnog švicarskog prvaka.

Karačić je došao iz rumunskog Baia Marea i sa Švicarcima je potpisao ugovor na tri i po godine. Srednji bek naše reprezentacije protiv Kriensa se nije uspio upisati u listu strijelaca, pa će tako morati još malo pričekati na svoj prvijenac u novom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi