Karačić: Naši momci će imati idealne uslove za pripreme

Radno u Rukometnom savezu BiH

Karačić: Naši momci će imati idealne uslove za pripreme

A. Beganović

U Dohi je prije dva dana održano žrijebanje grupa za Svjetsko prvenstvo na kojem će po prvi put od nezavisnosti učestvovati Bosna i Hercegovina.

Bosnu i Hercegovinu su na žrijebanju predstavljali generalni sekretar Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, Smajo Karačić, te direktor reprezentacije Mirza Muzurović, koji su se jučer vratili iz Katara.

"Težak i naporan put, ali smo raspoloženi stigli u Dohu. Kako i ne bismo, po prvi put smo na velikom takmičenju i doista smo ponosni na momke koji su nam to obezbijedili. U Dohi smo primljeni fantastično i nekako mi se čini da smo još uvijek top priča u rukometnim krugovima zbog pobjede nad Islandom", za SportSport.ba kaže generalni sekretar Rukometnog saveza Smajo Karačić.

"Obišli smo hotele u Dohi i u narednim danima, nakon konsultacija sa selektorom, donijet ćemo odluku gdje će biti smještena reprezentacija. Grupa nam je solidna, odnosno dosta izjednačena i realno imamo izgleda za prolaz u narednu fazu takmičenja. U Dohi smo se najviše družili sa hrvatskom i slovenskom delegacijom, te sa našim Seadom Hasanefendićem, koji predvodi Tunis i svi oni imaju samo riječi hvale za našu reprezentaciju", dodao je Karačić.

Projekat Svjetsko prvenstvo biće dosta zahtjevan s obzirom na tešku finansijsku situaciju u našoj državi.

"Nije to kao u fudbalu gdje FIFA bogato nagrađuje učesnike Svjetskog prvenstva. No, nećemo se žaliti, kao što nismo ni do sada. Obezbijedit ćemo našim momcima idealne uslove za pripreme, imat će sve ono što imaju i najbolje svjetske selekcije. Selektor Dragan Marković će napraviti plan i program priprema, a mi ćemo ga ispoštovati u potpunosti, iako finansijska situacija u našem društvu nije sjajna", zaključio je Karačić.

Na kraju podsjetimo da će Bosna i Hercegovina igrati u grupi B zajedno s Hrvatskom, Makedonijom, Austrijom, Tunisom i Iranom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.