Karačić operisan, Međić povrijeđen

Problemi za Studente

Karačić operisan, Međić povrijeđen

A. Beganović

Najbolji igrač aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka RK Bosna, Igor Karačić, podvrgnut je operativnom zahvatu desnog ramena u Rijeci.

Naime, nakon što već duže vrijeme ima problema sa povredom desnog ramena zbog koje je u ovoj sezoni odigrao samo jedan susret, srednji bek Studenata prije par dana podvrgnut je operativnom zahvatu.

Sve je prošlo u najboljem redu, a Karačiću slijedi pauza od mjesec i pol dana nakon kojih će se polako priključiti treninzima, s tim što bi u potpunosti spreman trebao biti početkom proljetnog dijela sezone.

Stručni štab Studenata međutim ne brine samo Karačićeva povreda. Naime, već duže vrijeme Irfan Smajlagić ne može računati na golmana Sandra Uvodića, a na susretu Lige prvaka protiv Savenhofa povrijeđeni su i Izudin Mujanović, te Tarik Međić.

Međić je povrijedio zadnju ložu i u ponedjeljak će obaviti detaljne liječničke pretrage, no prve prognoze nisu baš optimistične. Međiću najvjerovatnije ima rupturu mišićac zadnje lože, pa će i on s terena odsustvovatzi nekih mjesec dana.

S druge strane Mujanović je povrijedio koljeno i nakon detaljnih liječničkih pregleda znat će se koliko će pauzirati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.