Srednji bek BiH se oporavio

Karačić: Spreman sam, možemo biti ugodno iznenađenje

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je počela pripreme za Svjetsko prvenstvo koje 15. januara počinje u Kataru.

Pred prvi trening naših rukometaša u sklopu priprema za SP, koji je obavljen u sali OŠ "Zalik", razgovarali smo sa Ivanom Karačićem, najboljem sportisti BiH za 2014. po glasovima publike u izboru Nezavisnih novina BHRT-a.

"Nevjerovatno sam ponosan što se reprezentacija napokon okupila u mom gradu Mostaru. S nestrpljenjem, gotovo mjesec i pol dana, sam očekivao ovaj prvi dan. Ekipa se skupila, u punom smo sastavu osim Nikole Prce, koji se nalazi na rehabilitaciji u Sarajevu. Imamo idealne uvjete, kao što vidite, dvorana je super. Vjerujem da ćemo ovdje imati idealne uvjete za pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo", rekao je Ivan Karačić.

Srednji bek naše reprezentacije u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bjelorusiji povrijedio je po jedan prst na obje ruke. Ipak, kako kaže ovaj rođeni Mostarac na pripreme je stigao totalno spreman.

"Povreda nije bila nimalo jednostavna. Svaki dan u proteklih mjesec i dvadeset dana sam iskoristio da se što bolje oporavim i spremim za ove pripreme. Na prvi trening stigao sam totalno spreman na stopostotni rad koji selektor Marković bude zadavao, tako da neću nimalo odstupati od cijele ekipe", kazao je rukometaš Brest Meshkova.

Za kraj smo upitali Karačića šta je to čemu se možemo nadati na Svjetskom prvenstvu na kojem će naš nacionalni tim igrati u okviru grupe B zajedno sa selekcijama Hrvatske, Makedonije, Austrije, Tunisa i Irana.

"Sigurno je da možemo puno, ali pričekat ćemo još sa nekim izjavama. Potrebno je da svi igrači pripreme završe bez ozljeda i ako odem tamo u najjačem sastavu mislim da možemo biti jako ugodno iznenađenje", istakao je na kraju razgovora za SportSport.ba "playmaker" naše reprezentacije, Ivan Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.