Katar napravio preokret u nastavku za još jednu pobjedu

Domaća selekcija nastavlja svoj put

Katar napravio preokret u nastavku za još jednu pobjedu

Nakon prvog poluvremena činilo se kako je domaća reprezentacija daleko od pobjede, Bjelorusija je vodila 12:7, ali su domaći rukometaši drugo poluvrijeme dobili devet golova razlike za krajnjih 26:22.

Za najveći rezultat reprezentacije Katara u istoriji. Ali domaćini su puno uložili i naravno ne žele stati u osmini finala. Dzianis Rutenka je u prvom poluvremenu zabio četiri gola, dok je Marković držao Katar da skroz ne potone.

Katar je do prvog izjednačenja stigao u 41. minuti, golom Al-Karbija su došli na +4 u 53. Tri minute prije kraja, Bjelorusija je prijetila, ali onda Marković i Haasab potvrđuju trijumf Katara 26:22. ajbolji kod Katara bio je Žarko Marković s devet pogodaka, dok je Bjelorusiju predvodio Dzanis Rutenka sa sedam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.