Katar razbio Bahrein za prvu pobjedu

SP u rukometu

Katar razbio Bahrein za prvu pobjedu

E. Škorić

Katar je u susretu kola Svjetskog rukometnog prvesntva pobijedio Bahrein sa 32:22.

Katar je nakon iznenađujućeg poraza od Egipta stigao do prve pobjede. Očekivano su Katrani savladali slabašnu selekciju Bahreina, kojoj je ovo bio drugi poraz. 

Katar je od početka meča imao rezultatsku prednost, koja je samo rasla kako je vrijeme odmicalo. Već na poluvremenu bilo je jasno da će Bahrein doživjeti poraz, obzirom da je rezultat glasio 19:9 u korist Katara.

Nije bilo nikakvih promjena ni u drugih pola sata igre, pa je Katar mirno priveo stvari kraju i došao do važne pobjede.

Ahmad Madadi je postigao osam golova u pobjedi Katara, dok je šest postigao Kamal Mallash. U redovima Bahreina je najbolji bio Abdulqader sa pet golova, dok su po četiri postigli Ali i Merza. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi