Kauboji bez Lackovića i Buntića, Goluža zaobišao Sulića
Blaženko Lacković propušta SP / Foto: epa.eu

Širi spisak Hrvatske

Kauboji bez Lackovića i Buntića, Goluža zaobišao Sulića

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine po prvi puta u svojoj historiji učestvovati će na Svjetskom prvenstvu koje početkom godine počinje u Kataru.

Izabranici Dragana Markovića igrati će u grupi B sa selekcijama Hrvatske, Makedonije, Austrije, Tunisa i Irana.

Selektor naših zapadnih komšija Slavko Goluža objavio je širi spisak od 28 igrača koje je prijavio IHF-u za nastup na svjetskoj rukometnoj smotri koja počinje 15. januara u Kataru.

Na hrvatskom spisku nema povrijeđenog Blaženka Lackovića, ali ni Drage Vukovića, kao ni Denisa Buntića koji su bili redovni učesnici na ranijim takmičenjima na kojima su nastupali popularni Kauboji.

Iako je bio kandidat za najboljeg rukometaša svijeta u ovoj godini Slavko Goluža nije odlučio pozvati Renata Sulića, kojeg već godinama ne poziva premda je jedan od najboljih pivota na svijetu.

Širi spisak hrvatskih rukometaša za Svjetsko prvenstvo:

Golmani: Mirko Alilović (Veszprem), Filip Ivić (PPD Zagreb), Ivan Pešić (Meškov Brest), Venio Losert (Montpellier)

Lijeva krila: Manuel Štrlek (Vive Tauron Kielce), Ivan Ninčević (Bešiktaš), Lovro Šprem (PPD Zagreb), Lovro Mihić (PPD Zagreb)

Pivoti: Željko Musa (Vive Tauron Kielce), Igor Vori (PSG), Marino Marić (Melsungen), Ilija Brozović (PPD Zagreb) 

Desna krila: Zlatko Horvat (PPD Zagreb), Ivan Čupić (Vive Tauron Kielce), Luka Raković (PPD Zagreb), Jerko Matulić (Chambery)

Lijevi bekovi: Damir Bičanić (Chambery), Jakov Gojun (PSG), Ivan Slišković (Celje PL), Alen Blažević (Pick Szeged)

Srednji bekovi: Domagoj Duvnjak (Kiel), Sandro Obranović (PPD Zagreb), Josip Valčić (PPD Zagreb), Igor Karačić (Vardar) 

Desni bekovi: Marko Kopljar (PSG), Luka Stepančić (PPD Zagreb), Šime Ivić (Celje), Mario Vuglač (PPD Zagreb)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.