'Kauboji' bolji od Danaca

Hrvati proigrali

'Kauboji' bolji od Danaca

Rukometna reprezentacija Hrvatske savladala je favorizovanu Dansku (27:24) u trećem kolu grupe A na Olimpijskim igrama u Riju.

Hrvatska je bolje odigrala prvih 30 minuta. U nekoliko navrata 'kauboji' su imali plus četiri, da bi na pauzu otišli sa viškom od tri pogotka (15:12).

Početak drugog poluvremena prošao je u znaku Danaca, koji serijom 4:1 dolaze do izjednačenja (16:16). Ipak, Hrvati nisu klonuli, te su ubrzo uzvratili i otišli na velikih 21:17.

Tu prednost hrvatski rukometaši ovaj put nisu ispuštali, pa su tako stigli do druge pobjede na turniru.

'Kauboje' je do pobjede predvodio Domagoj Duvnjak sa osam golova. Kod Danaca najefikasniji je bio Lasse Svan sa devet pogodaka.

Poslije tri odigrana kola Danska zauzima drugo mjesto sa dvije pobjede i jednim porazom, dok se Hrvati sa istim omjerom, ali i lošijom gol razlikom, nalaze na trećem mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti