Kiel bez Jiche do novog trofeja

Osvojili Superkup Njemačke

Kiel bez Jiche do novog trofeja

E. Škorić

Rukometaši Kiela savladali su Flensburg sa 27:26 u utakmici njemačkog Superkupa.

Kiel, aktuelni prvak, bio je bolji od osvajača njemačkog Kupa u neizvjesnoj utakmici. Kiel je gubio 14:12 na poluvremenu, no u nastavku je ipak bio bolji.

Flensburg je popustio u drugih pola sata, Kiel je na kraju zasluženo stigao do novog trofeja. Ovo je za Kiel deveti naslov njemačkog Superkupa.

Steffen Weinhold je postigao šest golova za Kiel, Marko Vujin 4, Joan Canellas 4, kao i Niclas Ekberg, dok je u redovima njihovog rivala iz Flensburga najbolji bio Lasse Svan sa sedam, koliko je postigao i Thomas Mogensen.

Ovo je ujedno bila prva utakmica u kojoj je Kiel igrao bez dugogodišnjeg kapitena Filipa Jiche, koji je potpisao za Barcelonu. 

Nova sezona u Bundesligi počinje za dva dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.