Kiel nastavio sa dominacijom

Kiel nastavio sa dominacijom

A. Beganović

Nakon što su prošle sedmice obezbjedili nastup u polufinalu Lige prvaka rukometaši njemačkog Kiela nastavili su sa dominacijom u Bundesligi. 

Naime u 26. kolu Bundeslige Kiel je ubjedljivo pobjedio berlinski Fuechse, a konačan rezultat 34:25 dovoljno govori o odnosu snaga na terenu.

Već nakon prvog poluvremena koje je okončano rezultatom 17:9 u korist Kiela bilo je jasno tko će se na kraju utakmice radovati.

Kod Kiela najbolji su bili Christian Zeitz i Igor Anić, inače sin trenera naše reprezentacije Boška Anića, sa po sedam golova, dok je poražene predvodio Kubisztal također sa 7 golova.

Kiel se trenutno nalazi na prvom mjestu tabele sa nevjerovatnih 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani HSV.

Bundesliga, 26. kolo:
Kiel – Fuechse 34:25 (17:9)


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti