Kiel porazom krenuo u odbranu naslova
Foto: EPA

Rukometna Bundesliga, 1. kolo

Kiel porazom krenuo u odbranu naslova

E. Škorić
Teme:

U subotu je startala nova sezona njemačke rukometne Bundeslige. 

Aktuelni prvak, Kiel, neočekivano je poražen u gostima kod Lemga sa 27:21. Patrick Zieker je predvodio Lemgo sa šest golova, a kod Kiela je Filip Jicha postigao pet golova. 

Goppingen je sa 29:27 savladao Fuchse Berlina, a po četiri gola u redovima domaćih postigli su Manuel Spath, Marcel Schiller, Alix Kevynn Nyokas i Anton hALEN. najefikasniji kod gostiju bili Petar Nenadić sa šest, te Ikero Romero i Mattias Zachrisson sa po pet golova.

Flensburg je sa 29:23 bio bolji od Friesenheima, dok je Bergischer sa 33:27 nadigrao Bietigheim-Metterzimmern. Melsungen je, rezultatom 26:22, savladao u gostima Hannover-Burgdof. Gostujuću pobjedu upisao je i N-Lubbecke, koji je sa 30:25 pobijedio Erlangen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.