Kielce preko francuskih bogataša do finala Lige prvaka

Najbogatiji klub na svijetu bez finala

Kielce preko francuskih bogataša do finala Lige prvaka

A. Beganović

Prvak Poljske Kielce prvi je finalist rukometne Lige prvaka pošto je u prvom polufinalnom susretu nadigrao francuskog prvaka PSG-a (28:26).

Fenomenalan susret pred oko 20.000 gledala u Kolnu su odigrali PSG i Kielce, a na kraju je do pobjede i prvog historijskog finala u Ligi prvaka stigao

Većim dijelom prvog poluvremena u prednosti su bili rukometaši francuskog prvaka, no rukometaši poljskog prvaka nisu dozvoljavali da se Hansen i društvo odvoje, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 16:16.

U drugi dio bolje su ušli rukometaši Kielcea koji su stigli i do tri gola prednosti, no PSG je sredinom drugog dijela ponovo prešao u vodstvo (21:19).  

U samu završnicu ušlo se pri neriješenom rezultatu (24:24), a tri minuta prije kraja Kielce je stigao do prednosti od dva gola (26:24). Uspio je PSG smanjiti na 26:25, ali minut i dvadeset sekundi prije kraja Štrlek postiže pogodak za 27:25.

Pokušali su Karabatić i društvo do kraja stići do izjednačenja, ali nisu uspjeli. Kielce je na kraju zasluženo stiglo do finala u kojem će snage odmjeriti sa boljim iz susreta Veszprema i Kiela.

Jurecki, Reichman i Štrlek sa po tri pogotka su bili najefikasniji kod Kielcea, dok je Hansen sa deset pogodaka predvodio PSG.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi