Kielce velikim preokretom do pobjede

Zaporožje imalo prednost od devet golova

Kielce velikim preokretom do pobjede

A. Beganović

U prvom susretu 10. kola Grupe D Lige prvaka za rukometaše Kielce je upisalo pobjedu na gostovanju kod Motor Zaporožja (28:27).

Domaći rukometaši, koji su pobjedom mogli osigurati nastup u osmini finala, sjajno su otvorili susret i nakon prvog poluvremena su imali prednost od devet golova (19:10).

Međutim, u drugom dijelu su budi poljska ekipa, koja uspjeva rezultat preokrenuti u svoju korist za pobjedu od 28:27. Ovim trijumfov Kielce je grupnu fazu Lige prvaka okončalo sa maksimalnih 20 bodova iz deset susreta.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Bielecki sa sedam, te Buntić sa pet pogodaka, dok su Doroshchuk i Zhuk sa po pet pogodaka bili najefikasniji kod Motora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti