Klemenčić: BiH se pokazala kao neugodan protivnik

Selektor kadetske reprezentacije Slovenije

Klemenčić: BiH se pokazala kao neugodan protivnik

S. Mlaćo

Kadetski reprezentativci Slovenije jedni su od najvećih favorita za osvajanje  IV. Međunarodnog turnira  “Rukomet je moja budućnost“ koji je danas započeo u Bugojnu. 

Slovenci su u prvom susret savladali kadete naše zemlje te  tako pokazali sve svoje neupitne  kvalitete.

U redovima Slovenije danas se istakao Domen Novak sa 8 pogodaka, a poprilično zanimljivo je bilo u prvom poluvremenu gdje su naši reprezentativci uspješno parirali vršnjacima iz Slovenije. Selektor kadetske reprezentacije Slovenije Janez Klemenčić govorio je za SportSport.ba poslije ovog susreta.

"Uvijek je dobro osvajati prva mjesta, ali nama će ovaj turnir u osnovi dobro doći da provjerimo neke igrače pred Evropsko prvenstvo na ljeto u Hrvatskoj.  Nismo došli u najjačem sastavu i radostan sam što smo dobili prvu utakmicu. Reprezentacije BiH se pokazala kao veoma neugodan protivnik i morali smo da odigramo dosta solidno, prije svega u drugom poluvremenu", kazao je Klemenčić za naš portal.

Slovenija će sutra susretom sa Austrijom otvoriti drugi dan turnira. Početak meča zakazan je za 9:00 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije