"Ko igra za raju i ne zanemaruje taktiku..."

Faruk Vražalić:

"Ko igra za raju i ne zanemaruje taktiku..."

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine kao da još uvijek nisu svjesni da su remijem protiv Islanda izborili učešće na Svjetskom prvenstvu 2015. godine u Kataru, što je najveći uspjeh rukometne reprezentacije naše države.

Izabranici Dragana Markovića remijem 29:29 postali su novi idoli nacije koja proživljava svoje najveće sportske uspjehe.

Dan nakon utakmice razgovarali smo sa Farukom Vražalićem, desnim krilom našeg najboljeg rukometnog tima. Nismo ga ništa ni upitali, a momak rođen u Visokom ispalio:

"Ko igra za raju i ne zanemaruje taktiku, neće završit karijeru u nižerazrednom Vratniku".

Nakon što je stih iz pjesme Zabranjenog pušenja okrenuo "na svoj mlin", Vražalić smo pitali je li zaista očekivao plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Možda će zvučati malo pretjerano, ali sam očekivao našu pobjedu, i to glat. Nakon dobrog suđenja u prvom poluvremenu, sudijski kriteriji u drugom dijelu igre išao prilično u korist domaćeg tima", rekao je Vražalić.

Naš reprezentativac nije želio nikoga posebno izdvojiti, iako je i sam golom "iz odbojke" prilično zaslužan za konačni remi.

"Svi smo zaslužni, puno je stvari koje drugi igrači rade, a da to ne dođe izražaja, gol je samo kraj akcije", objasnilo je desno krilo našeg nacionalnog tima.

"Svalčionica je gorila, nismo mogli da vjerujemo. Mislim da i danas većina nas nije svjesna uspjeha koji smo postigli", kazao je Vražalić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.