Kompletirano prvo kolo  turnira "Više od igre" u rukometu

Međunarodni turnir "Više od igre" za kadete

Kompletirano prvo kolo turnira "Više od igre" u rukometu

E. Čaušević

Utakmicama koje su igrali selekcija Sarajeva protiv Balić-Metilčić Akademije, te Pick Szegeda i Crvene Zvezde, kompletirano je prvo kolo prestižnog Međunarodnog turnira u rukometu za kadete "Više od igre".

Selekcija grada Sarajeva je u ovom kolu ubilježila poraz od svojih vršnjaka iz Balić-Metličić akademije, a na kraju su "akademci" slavili sa rezultatom 22:16. Najefikasniji igrač u ovom suretu je bio Roki iz Balić-Metličić akademije, dok se u momčadi selekcije grada Sarajeva istakao mladi Tahirović sa četiri postignuta pogotka.

U posljednjoj utakmici ovog kola Pick Szeged i Crvena Zvezda su odigrali fenomenalan suret, a Mađari su slavili rezultatom 22:20. 

Najefikasniji igrač ovog susreta je iz momčadi Zvezde, a to je Horvat sa devet postignutih pogodaka, a u momčadi Szegeda je to bio Dindvicz sa pet postignutih pogodaka.

Rezultati prvog kola:

Izviđač - Bosna Centrotrans 32:18

Vardar - Celje Pivovarna Laško 11:28

Selekcija Grada Sarajeva - Balić-Metličić Akademija 16:22

Pick Szeged - Crvena Zvezda 22:20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti