Konjuh bolji od Zrinjskog

Premijer liga za rukometaše

Konjuh bolji od Zrinjskog

E. Škorić

Rukometaši Konjuha savladali su Zrinjski sa 27:24 u 24. kolu Premijer lige BiH.

Konjuh je protiv Zrinjskog stigao do važne pobjede u borbi za Ligu 4.  Od samog početka jedna dosta tvrda i izjednačena utakmica i nijedna ekipa nije uspijevala otići na veću prednost od dva gola razlike.

Konjuh je na poluvremenu vodio 12:10, a nakon toga u nastavku Živiničani ubacuju u brzinu više i odlaze na četiri gola razlike (21:17), da bi na kraju slavili s tri gola razlike. 

Konjuh su do pobjede predvodili Davor Kadić s 9 i Kemal Hamzić sa 6 golova. Kod Zrinjskog je najbolji bio Vedran Delić sa osam golova, dok je Bošković zabio četiri gola.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Konjuh je trenutno petoplasirani s 37 bodova, dok Bosna ima isti broj bodova i nalazi se na sedmom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi