Konjuh protiv Maglaja produžio seriju pobjeda

Rukometna Premijer liga

Konjuh protiv Maglaja produžio seriju pobjeda

E. Škorić

Rukometaši Konjuha savladali su Maglaj u 14. kolu Premijer lige rezultatom 29:27.

Konjuh je nastavio dobru seriju, pa je pred svojom publikom upisao treću uzastopnu pobjedu. U Živinicama je pao sastav Maglaja, koji je upisao četvrti poraz i ostao je na trećem mjestu iza Izviđača i Vogošće.

Od početka su domaći uspostavili terensku incijativu, te su održavali prednost, a na kraju su uspjeli slaviti sedmu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Iako su gosti iz Maglaja došli na minus dva tri minute prije kraja, te se ušlo u neku neizvjesnu završnicu, nisu pronašli način da izbjegnu poraz. 

Nermin Smajić postigao je osam golova u pobjedi Konjuha, dok je šest postigao Elvis Brkić. Na drugoj strani najbolji je sa osam golova bio Benjamin Čičkušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.