Konjuh siguran protiv Borca

Rukometna Liga za prvaka BiH

Konjuh siguran protiv Borca

E. Škorić

Rukometaši Konjuha savladali su Borac rezultatom 30:24 u prvom kolu Lige za prvaka BiH.

Nakon što je Čelik pobijedio Bosnu iz Sarajeva, Konjuh je u Živinicama ugostio i dosta lako savladao banjolučki Borac.

U pravoj sportskoj atmosferu su domaći ostvarili pobjedu. Gosti su vodili do 15. minute, a onda su domaći preuzeli stvari u svoje ruke i na odmor se otišlo kod rezultata 16:14.

Živiničani su tijekom drugog poluvremena povećavali svoje vodstvo, a najveća prednost iznosila je četiri gola. Ipak, Borac se vraća i desetak minuta prije kraja dolazi na gol zaostatka (24:23).

Uspijeva Konjuh čvrrstom i pedantnom igrom u odbrani zaustaviti banjolučke napade, te prelomiti susret u svoju korist. Heroj domaćih je golman Omerović, koji je odbranio tri sedmerca Borčevim igračima.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Smajić je predvodio momčad Konjuha sa sedam pogodaka, Hadžiomerović je postigao šest, Begić, Zildžić i Jaškić po četiri, dok je tri gola postigao Krečković. Najefikasinji igrač Borca bio je Bezbradica, koji je postigao šest golova. Obradović je postigao pet golova.

U srijedu se nastavlja Liga 4, a Konjuh ide u Zenicu kod Čelika, dok će Bosna odmjeriti snage sa Borcem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.