Konjuh u sjajnoj utakmici bolji od Čelika

Poraz Čelika

Konjuh u sjajnoj utakmici bolji od Čelika

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni pred oko 300 gledatelja dočekali ekipu Konjuha iz Živinica. Gosti su u Zenicu došli rasterećeni kada je u pitanju imperativ pobjede, dok se domaćini bore za opstanak i večerašnja utakmica bila im je od velikog značaja.

Prvo poluvrijeme izabranici trenera Mehmeda Begovca vodili su sa jednim ili dva gola razlike, gosti nisu dopuštali da se domaćin odlijepi na više golova razlike. Na odmor se otišlo s prednošću Čelika od tri gola razlike 16:13.

U drugom poluvremenu drugačija slika na terenu, gosti su se raspucali a gostujući golman Sidik Omerović branio je i nemoguće. To se i odrazilo na rezultat tako da je Konjuh u 39.minuti golom Harisa Begića prešao u vodstvo 18:19. Čelik je u 46.minuti golom Mirze Dervenčića ponovo prešao u vodstvo 24:23. Gosti su u 51.minuti ponovo u vodstvu 26:27 nakon gola Mihreta Husića. U posljednje četiri minute utakmice ušlo se rezultatom 29:29, do kraja utakmice bilo je dosta napetosti, a više koncentracije na kraju je imala ekipa Konjuha, koja je zahvaljujući fantastičnom Sidiku Omeroviću stigla do 13 pobjede u sezoni. Konačni rezultat glasio je 30:31 za ekipu iz Živinica.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su: Mihret Husić, Elvis Brkić i Hariz Begić sa po sedam golova, dok je fantastičan na golu bio Sidik Omerović sa 16 odbrana. U redovima Čelika briljirao je Davor Kadić sa 12, Aldin Begagić je postigao pet, dok je Edin Bajramović imao četiri gola na svome kontru. Dobru partiju pružio je i domaći golman Enes Sirčo sa 14 odbrana.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Konjuh u 25 odigranih utakmica ima skor od 13 pobjeda i 12 poraza, dok Čelik u 24 odigrane utakmice ima 10 pobjeda i 14 poraza, te će se do kraja boriti za opstanak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije