Konjuh u Živinicama bolji od Bosne

Sigurna pobjeda popularnih Stolara

Konjuh u Živinicama bolji od Bosne

A. Beganović

U okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Konjuha su u Živinicama nadigrali Bosnu iz Sarajeva (29:23).

Derbi 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine opravdao je očekivanja, a rukometaši ekipe iz Živinica su zasluženo stigli do pobjede.

Nakon prvih 30 minuta domaći su imali prednost od tri gola (12:9), da bi u drugom dijelu istu uspjeli povećati za konačnih 29:23.

Najefikasniji u redovima domaće ekipe bili su Davor Kadić sa sedam, te Nermin Smajić sa šest pogodaka, dok su kod sarajevskih Studenata najučinkovitiji bili Almir Osmanhodžić sa devet, te Semir Memić sa pet pogodaka.

Premijer liga, 15. kolo:

Konjuh - Bosna 29:23 (12:9)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

KONJUH: Husić 2, Mišić, Šarić, Marčeta, Pejkušić 3, Modrić, Kadić 7, Smajić 6, Sakić, Bojić, Filipović, Alijagić 3, Sirčo, Brkić, Hamzić 5, Arnad Hamzić 3. Trener: Bojan Unčanin.

BOSNA: Halilković, Čorbo 2, Džubur, Omerović, Korkarić, Sidik Omerović, Balta 2, Zahirović 1, Šarenac 2, Alobegović, Memić 5, Tahirović, Lingo, Osmanhodžić 9, Kommnenović 2. Trener: Danijel Ridžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi