Konjuh uz fenomenalnu podršku s tribina savladao Bosnu

Premijer liga za rukometaše

Konjuh uz fenomenalnu podršku s tribina savladao Bosnu

A. Beganović

U derbi susretu 21. kola Premijer lige za rukometaše Konjuh je u Živinicama savladao Bosnu (24:22).

U dosta dobroj rukometnoj predstavi, koja je opravdala epitet derbija, Konjuh je savladao sarajevsku Bosnu. U prvom poluvremenu obje momčadi su igrale čvrste odbrane, a na odmor su izabranici Danijela Riđića otišli sa viškom od tri gola (10:7).

U drugom dijelu ista priča, odnosno Konjuh i Bosna igraju mnogo bolje u odbrani, a domaći nošeni fenomenalnom podrškom s tribina, stižu do velike pobjede.

Najefikasniji u redovima Konjuha bili su Begić sa pet, te Hadžiomerović sa četiri pogotka, dok su Halilković sa pet, te Delić i Zulfić sa po četiri pogotka bili najefikasniji kod Bosne.

Premijer liga, 21. kolo:

RK Konjuh - RK Bosna 24:22 (10:7)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Konjuh: Omerović 18 odbrana, Husić 1, Alijagić, Muhić 1, Memić, Jaškić 1, Mišić, Krečković 3, Bešić, Smajić 3, Begić 5, Hadžiomerović 4, Tufekčić 3, Zildžić 3, Suljanović 2 odbrane, Šarić. Trener: Danijel Riđić.

Bosna: Efendić 12 odbrana, Kondić, Delić 4, Burnazović, Dedović, Hrbat, Vranac, Mehinagić, Bračković 1, Perić 3, Memić 2, Bečić 1, Zulfić 4, Halilković 5, Građan 1, Dedajić 1. Trener: Zuhdija Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.