Konjuh za jedan gol bolji od Čelika u zeničkoj Areni

Liga 4, 2. kolo

Konjuh za jedan gol bolji od Čelika u zeničkoj Areni

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika u okviru drugog kola Lige za prvaka rukometne lige večeras su u zeničkoj Areni poraženi od Konjuha iz Živinica rezultatom 24:25 (14:10). 

Bila je to odlična rukometna predstava kojoj su na svu sreću prisustvovali i Generalni sekretar Rukometnog saveza Smajo Karačić i selektor reprezentacije Dragan Marković. 

Utakmica koja je u zeničku ljepoticu večeras privukla oko 600 gledatelja, a vrijedi istaći da su na jednoj strani tribine bili domaći navijači Robijaši, dok su na drugoj bili gostujući navijači iz Živinica, koji su došli da bodre svoju ekipu. 

Kada je u pitanju utakmica domaćini su dobro otvorili susret i kontrolisali utakmicu do 23 minute kada je Begić pogodio za prvo vodstvo gostiju 9:10, do kraja poluvremena Čelik je odigrao mnogo bolje i na odmor se otišlo rezultatom 14:10 za domaćina. 

Drugo poluvrijeme gledali smo smjenjivanje u vodstvu ekipa, tako da je u 46 minuti Jaškić pogodio za drugo vodstvo gostiju 16:17, do kraja utakmice igralo se gol za gol, a junak susreta bio je gostujući igrač koji je pet sekundi prije kraja pogodio za pobjedu gostiju i konačan rezultat 24:25. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najraspoloženiji pojedinci, kod domaćina Davor Kadić i Aldin Begagić postigli su po šest golova, dok je golman Dragan Starčević imao 12 uspješnih odbrana. 

Kod gostiju igrač utakmice svakako je bio gostujući golman Sidik Omerović sa 18 odbrana od čega je 7 odbranjenih sedmeraca igračima Čelika što je na kraju i presudilo utakmicu. Od ostalih igrača iz gostujuće ekipe Gafar Hadžiomerović je postigao pet golova, dok je Hariz Begić odigrao simultanku i pogodio čak 10 puta gol Dragana Starčevića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.