Korjenić: Protiv Krajine želimo vratiti samopouzdanje

Član RK Vogošća PH

Korjenić: Protiv Krajine želimo vratiti samopouzdanje

S. Mlaćo

Nakon pauze u prošlom kolu rukometaši Vogošće Poljine Hills se spremaju za duel na domaćem terenu protiv ekipe Krajine iz Cazina. 

Desni bek Vogošćana Samir Korjenić ističe da je ekipi pauza dobro došla. 

"Pauza nam je dobro došla nakon, slobodno mogu reći, neočekivanog poraza u Banja Luci i ispadanja iz Kupa. Meč protiv Krajine će za nas biti jako bitan, jer želimo da se psihički dignemo i vratimo samopuzdanje", govori Korjenić. 

Ekipa Krajine nalazi se u donjem dijelu tabele, te u Vogošću dolazi rasterećena, a to može biti veoma opasno za domaćina. 

"Protivnik jeste slabiji, ali ni u kom slučaju ga ne smijemo potcijeniti. Moramo maksimalno ozbiljno krenuti od prve minute. Ovaj meč može biti mač sa dvije oštrice, jer će Krajina doći rasterećena, a sigurno da joj je motiv više to što smo tim iz samog vrha. No, sve će zavisiti od nas i od našeg pristupa, kvalitetniji smo i moramo to pokazati na terenu", kazao je Korjenić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Meč RK Vogošća Poljine Hills - RK Krajina igra se sutra (subota) od 19 sati u KSC Amel Bečković u Vogošći. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi