Korkarić: Biće to pravi derbi, neka trijumfuje bolji

Studenti gostuju u Derventi

Korkarić: Biće to pravi derbi, neka trijumfuje bolji

A. Beganović

Derbi susret 23. kola Premijer liga za rukometaše u Derventi će odigrati istoimena domaća momčad i sarajevska Bosna.

Derventa u večerašnji duel ulazi kao četvrtoplasirana i pobjeda je ostavlja u igri za doigravanje, dok su Studenti nešto sigurniji, odnosno trenutno se nalaze na 2. poziciji, no još uvijek ne mogu reći da će igrati u Ligi 4.

"Očekujem pravi derbi. U Derventu putujemo u kompletnom sastavu, odnosno nemamo povrijeđenih igrača, što je od ogromnog značaja. Igrači su motivisani i siguran sam da će dati sve od sebe kako bi došli do novih bodova", za SportSport.ba je istakao šef struke sarajevske Bosne, Zuhdija Korkarić.

"Dobro smo trenirali, pripremali smo se za ovaj susret i ukoliko ispoštujemo dogovor iz svlačionice možemo se nadati najboljem. Cijenimo Derventu, radi se o dosta uigranoj ekipi, koju s klupe predvodi iskusni trenerski vuk, Zoran Dokić. Biće to pravi derbi, a ko bude bolji neka i trijumfuje. Nadam se da će gledaoci kući otići zadovoljni", dodao je Korkarić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.