Korkarić: Favoriti smo, no nećemo se opustiti

Bosna dočekuje Čapljinu

Korkarić: Favoriti smo, no nećemo se opustiti

A. Beganović

U okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Bosne će na domaćem terenu snage odmjeriti sa Čapljinom.

Aktuelni lider premijerligaške karavane u duel sa Šapljinom ulazi kao apsolutni favorit, no i pored očite razlike u kvaliteti, trener Studenata, Zuhdija Korkarić, poziva na oprez.

"U utakmicu sa Čapljinom ulazimo kao apsolutni favoriti, no shvatili smo je maksimalno ozbiljno jer sa nova tri boda zadržavamo čelnu poziciju na tabeli i zadržavamo pobijednicki niz. Imamo par igrača koji su lakše povrijeđeni i moguće je da bude malo izmjenjen sastav jer nas u narednom periodu očekuje težak raspored, koji počinje od sljedećeg vikenda kada igramo sa Konjuhom", izjavio je za naš portal trener Studenata, Zuhdija Korkarić.

Utakmicu sa Čapljinom pokušat ćemo iskoristiti i za dodatno uigravanje i uvježbavanje nekih taktičkih zamisli. Mislim da će igrači ispoštovati dogovor iz svlačionice kao i do sada i da pobjeda neće doći u pitanje. Pozivam rukometnu publiku i sve ljubitelje sporta da dođu na Dobrinju u dvoranu 5. gimnazije i da nas podrže", dodao je trener Studenata.

Na kraju dodajmo da utakmica počinje u 18:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.