Korkarić: Ne bojimo se Čelika

Pred derbi sa liderom

Korkarić: Ne bojimo se Čelika

A. Beganović

U subotu se nastavlja Premijer liga BiH za rukometaše, a derbi ce u Sarajevu igrati rukometaši Bosne i zeničkog Čelika. 

Tim povodom danas je u prostorijama kluba organizovana press konferencija na kojoj su predstavljeni novi igrači, golman Dragan Kondić i Dinko Dedović, a novinarima su se također obratili trener Zuhdija Korkarić odnosno Damir Efendić.

„Meč protiv Čelika je izuzetno važan za nas i ostvarenje naših ciljeva, a to je plasman u Ligu 4. Dobro smo se pripremili i očekujemo dobre igre i u drugom dijelu sezone. U prvom smo sa Čelikom remizirali, dobro ih poznajemo, ali i respektujemo. Sama pomisao da su jesenji prvak i iskusan tim sa dosta dobrih pojedinaca vrijedna je respetka. Uz našu prepoznatljivu igru koju krasi kvalitetna odbrana i brzz protok lopte u napadu nadam se da ćemo pobijediti Čelik. Ne bojimo ih, siguran sam da će moji igrači pružiti maksimum,“ kazao je Korkarić, sa kojim su se složili Dedović, Kondić i Efendić.

O projektu Akademije RK Bosna govorio je rukovodilac iste Sanjin Efendić.

„Cilj nam je u Akademiju privući što više dječaka iz Kantona Sarajevo. Akademija trenutno broji 50 članova koji su raspoređeni u tri kategorije. Generacija dječaka rođenih 1996. godine i mlađih lider je u ligi Kantona Sarajevo. U budućnosti ćemo pokušati Akademiju proširiti izvan granica našega Kantona,“ izjavio je Sanjin Efendić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.