Korkarić: Nema euforije, okrećemo se Leotaru i Čeliku

Nakon pobjede nad Gradačcem

Korkarić: Nema euforije, okrećemo se Leotaru i Čeliku

A. Beganović

U jednom od derbija 15. kola Premijer lige rukometaši Bosna BH Telecoma sinoć su na Mojmilu razbili Gradačac, koji je istina, bio oslabljen neigranjem najboljeg igrača lige Damira Doborca.

Težak poraz u Živinicama brzo je zaboravljen u redovima Bosne. Sinoć su izabranici Zuhdije Korkarića pružili jednu od najboljih partija u sezoni, a sam trener nakon susreta bio je i više nego zadovoljan.

"Znali smo da Damir neće igrati, ali to je bio dvosjekli mač za moje mlade igrače. Bojao sam se da radi toga ne dođe do opuštanja, no na našu sreću sve je prošlo onako kako smo i zamislili. Dobro smo prostudirali igru Gradačca, psihološki smo se sjajno pripremili i ispoštovali smo ono što smo se dogovorili u svlačionici, tako da rezultat jednostavno nije mogao izostati", za SportSport.ba je nakon susreta izjavio trener Bosne, Zuhdija Korkarić.

"Odmah nakon susreta rekao sam momcima da zaborave ovu pobjedu jer već u srijedu u okviru Kupa BiH igramo u Trebinju protiv Leotara, a u subotu nas očekuje derbi u Zenici. U Kupu ćemo pokušati slaviti, kako bismo derbi u Zenici dočekali u što boljem raspoloženju. Ponovo smo u igri za plasman u Ligu 6, ali vjerujte mi da nam to nije imperativ. Imamo mladu ekipu koju ćemo pokušati zadržati na okupu i ako u tome uspijemo, onda ćemo u narednoj sezoni jurišati na sami vrh premijerligaške tabele", dodao je Korkarić.

Na sinoćnjem susretu bili su prisutni i rukometaši RK Dubrovnik, koji sa nekadašnjim bh. prvakom imaju sjajne sportske odnose, a gostima iz Hrvatske jutros je razbijeno staklo na kombiju, te su im ukradene neke stvari.

"Sa RK Dubrovnik imamo sjajne odnose i doista sam tužan što im se ovo dogodilo, ali sam siguran da naš grad neće pamtiti po tome. Učinit ćemo sve da pomognemo policiji kako bi otkrila ko je to uradio. Ovdje su primljeni na fenomenalan način, uostalom kao i mi u Dubrovniku. Odigrali su dva prijateljska susreta, prisustvovali su sinoćnjem susretu i naša saradnja i prijateljski odnosi biće nastavljeni bez obzira na ovaj nemili događaj", zaključio je Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.