Korkarić: Pobjedom da vratimo poljuljano samopouzdanje

Trener sarajevske Bosne

Korkarić: Pobjedom da vratimo poljuljano samopouzdanje

D. Rakanović

Rukometaši sarajevske Bosne danas će dočekati ekipu Slavije u 2. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Trener Studenata Zuhdija Korkarić nada se da će u utakmici protiv Slavije njegovi izabranici pokazati puno više nego što je to bio slučaj u prvom kolu. 

"Pripreme za ovu sezonu smo odlično uradili, uprava nam je obezbijedila sve uslove i definitivno mogu biti zadovoljan prikazanim. Ipak, naša prva prvenstvena utakmica je pokazala neku drugu sliku. Uprkos našem cilju da se pokažemo u najboljem svjetlu i damo sve od sebe, doživjeli smo ubjedljiv poraz i nikako ne mogu biti zadovoljan našom igrom, no nadam se da ćemo u današnjoj utakmici pokazati šta stvarno znamo. Svakako da očekujemo pobjedu koja bi nam vratila poljuljano samopouzdanje", rekao je trener Bosne.

Direktor RK Bosna Adnan Branković podsjetio je na situaciju u kojoj je klub bio prije nekoliko mjeseci. 

"U junu tekuće godine smo krenuli u novu priču iz jedne teške situacije, sa faktički pet igrača te smo postepeno radili na poboljšanju svakog segmenta djelovanja kluba. Imamo veoma mladu ekipu, što je bila odluka Uprave kluba, s ciljem dugoročnog napretka i ulaganja u ono najvrjednije, a to je svakako omladina. Stabilizovali smo klub operativno i finansijski, a kada je u pitanju sportski segment, sezona je tek počela te će vrijeme pokazati šta je urađeno. Ja bih još pozvao sve ljubitelje rukometa da dođu danas na Mojmilo i pruže podršku našim mladim momcima", rekao je Branković.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Utakmica između Bosne i Slavije igra se danas od 19 sati u dvorani Ramiz Salčin. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi