Korkarić: Protiv Konjuha opuštanja ne smije biti

Bosna na korak do jesenje titule

Korkarić: Protiv Konjuha opuštanja ne smije biti

A. Beganović

Rukometaši sarajevske Bosne su u 12. kolu Premijer lige savladali Derventu, te su tako stigli na korak do osvajanja jesenje titule.

U dosta dobroj rukometnoj predstavi Studenti su slavili u Derventi, a nakon ovog susreta svoje zadovoljstvo nije krio ni šef struke sarajevskog kluba, Zuhdija Korkarić.

"Utakmica u Derventi je bila istinski rukometni praznik i derbi u pravom smislu riječi. Obje ekipe su se do zadnjeg momenta borile da dođu do pobjede. Mislim da su gledaoci mogli uživati u borbenoj i korektnoj igri, a treba pohvaliti i suđenje, koje je bilo na vrhunskom nivou. Prije utakmice sam govorio da će pobjednika odlučiti naša mladost i šira klupa. Upravo se to i desilo. U narednom kolu dočekujemo Konjuh iz Živinica. Opuštanja ne smije biti. Uvjeren sam da će momci pružiti svoj maksimum, te da ćemo se pobjedom oprostiti od naših navijača", za SportSport.ba je istakao Korkarić.

Trener Bosne radi i u stručnom štabu našeg nacionalnog tima koji će u januaru igrati na Svjetskom prvenstvu.

"Pratimo igre naših reprezentativaca i polako slažemo kocike za pripreme. Bitno je da nema težih povreda igrača koji konkurišu za nastup na Svjetskom prvenstvu i nadam se da će tako ostati. U Katar ne idemo kao turisti, imamo volje i želje pokazati svijetu da se nismo slučajno plasirali na smotru najboljih svjetskih selekcija", zaključio je Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.