Korkarić: Težimo opstanku

Pred duel s Gračanicom

Korkarić: Težimo opstanku

SportSport.ba

Danas je u prostorijama USD Bosna održana press konferencija povodom predstojeće utakmice 15. kola rukometne Premijer lige BiH u kojoj se sastaju Rukometni klub Bosna Sarajevo i Rukometni klub Gračanica.

Press konferenciji su prisustvovali šef stručnog štaba RK Bosna Zuhdija Korkarić i igrači Nebojša Vojinović i Anur Burnazović.

Prisutnima se prvi obratio Zudija Korkarić.

"Želim da se zahvalim ljudima koji su napustili rukomet prije 10 godina i vratili se sad da nam pomognu da se klub ne bi ugasio i momcima koji igraju bez ikakve finansijske nadoknade, što su pokazali skepticima i ljudima koji nisu vjerovali da će ovaj klub opstati, da je klub opstao i odigrao prvi dio sezone. Vrijedi napomenuti i da je radna grupa, sačinjena od ljudi koji vole ovaj klub i koji su uložili maksimum sebe i svojih finansijskih sredstava, evoluirala i sada smo u situaciji da imamo sve upravljačke strukture u klubu, što meni i igračima u velikoj mjeri olakšava dalji rad", rekao je Korkarić, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Dosad smo svojili 10 bodova, i kada sagledamo sve činjenice to je i mnogo i malo. Mnogo, zato što niko nije očekivao da ćemo osvojiti ijedan bod, jer momci nisu odradili fizičke pripreme niti su imali priliku da se uigraju. S druge strane, 10 bodova je malo, jer ovaj klub teži da ostane u Premijer ligi, ali je dobar ulog za drugu polusezonu, gdje smo svjesni da moramo osvojiti više bodova da izborimo opstanak. Sutra imamo utakmicu protiv naših starih sportskih prijatelja, koji su sigurno i uigraniji i kvalitetniji od nas. Međutim, kao i u svakoj utakmici dosada, borit ćemo se do zadnje kapi znoja, krvi i atoma snage da dođemo do nove pobjede i nova tri boda. Također, koristim priliku da se zahvalim našim navijačima na dosadašnjoj podršci i pozivam sve ljude koji vole sport, koji vole rukomet i koji vole RK Bosna, da sutra dođu i da nam pomognu da dođemo do novih bodova", istakao je Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.