Korkarić: Učinit ćemo sve da pobijedimo

Bosna dočekuje Konjuh u subotu

Korkarić: Učinit ćemo sve da pobijedimo

E. Škorić

Rukometni klub Bosna u subotu dočekuje Konjuh u okviru prvenstva Premijer lige BiH.

Susret se igra u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilu s početkom u 20 sati, a Zuhdija Korkarić, trener Bosne, vjeruje u dobro izdanje njegovih igrača.

"Očekuje nas prvenstvena utakmica protiv Konjuha, naših sportskih prijatelja, koje jako cijenimo i poštujemo, kao i njihov rad u omladinskoj školi. Međutim, ali smo u takvoj situaciji da ćemo učiniti sve da u ovoj utakmici dođemo do pobjede, kako bi olakšali za nas nastavak prvenstva. Učinili smo dodatne napore kako bi se dodatno pojačali, a pobjedom protiv Konjuha, vjerujem da bi napravili svojevrsnu prekretnicu za nas. Pozivam navijače da nas podrže, da dođu u dvoranu "Ramiz Salčin", te da budu uz nas i kada klub proživljava jako teške trenutke", kazao je Korkarić.

"Prošao sam sve omladinske kategorije ovog Kluba u vrijeme kada je Bosna bila na vrhuncu i svjestan sam šta znači i predstavlja ovaj Klub. Mi smo jedna velika porodica i mnogo poštujemo sve ono što su članovi radne grupe uradili za Klub zajedno sa stručnim štabom. Iz dana u dan sve su veće šanse da se Klub spasi, a pozivamo sve one, kojima je stalo do Bosne da dođu u subotu protiv Konjuha, da nas podrže i budu uz nas", riječi su lijevog krila Bosne Feđe Delića, dok je lijevi bek i novi igrač Bosne Neboja Vojnović izjavio:

"Došao sam iz Mađarske u Bosnu, klub čije ime je itekako poznato u rukometnom svijetu. Siguran sam da će se klub izdići iz ove krize, a tu sam da pomognem koliko je to u mojoj mogućnosti. Nadam se da će publika prepoznati sav ovaj trud kojeg ljudi u klubu ulažu, te da će doći na utakmicu."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.