Korkarić: Zadovoljan sam, no očekujem još bolje igre

Studenti igraju sve bolje

Korkarić: Zadovoljan sam, no očekujem još bolje igre

A. Beganović

U okviru 11. kola Premijer lige za rukometaše Bosna BH Telecom je na domaćem terenu bez većih problema savladala Kakanj (34:23), a trener Studenata Zuhdija Korkarić bio je i više nego zadovoljan sa onim što su na ovom susretu pokazali njegovi izabranici.

"Zadovoljan sam igrom, a kako i ne bih bio. Dobili smo Kakanj, iako smo bili oslabljeni. Priliku sam pružio i momcima koji imaju manju minutažu i mogu vam reći da su opravdali ukazano povjerenje", istakao je Korkarić.

Studenti se nakon 11 odigranih kola nalaze na 6. mjestu tabele sa 19 bodova.

"Mogli smo na svom kontu imati i koji bod više. Međutim, ne smijem biti nezadovoljan i previše kritički nastrojen jer se radi o mladoj ekipi, koja je sklona oscilacijama. Kako bude vrijeme odmicalo tako će i ovi mladi momci igrati bolje. Bitno je da na treninzima marljivo rade, da upijaju ono što od njih tražimo", istakao je trener Bosna BH Telecoma.

Studenti daju veliki broj igrača u mladu reprezentaciju, koja će naredne godine biti domaćin Svjetskog prvenstva, a Korkarić je posebno ponosan na tu činjenicu.

"Na širem spisku reprezentacije uvijek se nalazi pet, šest naših igrača, što nas posebno raduje. Razgovarao sam sa selektorom Grbavcem i on je zadovoljan našim momcima. Mislim da Rukometni savez mnogo ulaže u ovu generaciju, te da će nam to u konačnici dati rezultate. Očekujem dobar rezultat naše mlade reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, a nadam se da će igrači Bosne biti nosioci igre našeg mladog nacionalnog tima", zaključio je Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.