Kosovo pružilo dobar otpor BiH, Prce bio prevaga

Nova pobjeda rukometaša

Kosovo pružilo dobar otpor BiH, Prce bio prevaga

E. Škorić

Rukometaši Bosne i Hercegovine očekivano su, rezultatom, 33:29, slavili protiv Kosova u trećem meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bh. rukometaši su opravdali veliku ulogu favorita, ali bilo bi glupo reći da smo bez problema slavili drugu pobjedu u ovim kvalifikacijama. Obzirom na kvalitet Kosova, morali smo da slavimo uvjerljiviju pobjedu, ali kada uzmemo u obzir odnos Rukometnog saveza BiH prema reprezentaciji i činjenicu da su Marković i njegovi izabranici na Kosovo otputovali autobusom, onda svaku pobjedu trebamo proslaviti kao da je posljednja. 

Otvorili smo utakmicu s 2:0, a nakon 12 minuta igre već smo vodili s pet golova razlike, pa je na semarofu pisalo 9:4. Tu smo već počeli da 'lomimo' nemoćnog domaćina.

Nakon 23 minute igre imali smo čak osam golova prednosti(15:7), ali onda Kosovari 3:0 serijom uspijevaju malo da se vrate. I kada smo se ponovo odvojili, nova serija domaćih, ali na poluvremenu smo imali vodstvo od 17:12.

Iako je Prce s dva gola otvorio drugo poluvrijeme, nakon 35 minuta Kosovari stižu do  minus tri.  Imali su Kosovari napad da dođu na minus dva, ali onda stižemo do laganih golova i vraćamo sigurno vodstvo od šest golova.

Petnaest minuta prije kraja imali smo sedam golova prednosti (25:18) i bilo je jasno da ćemo slaviti novu pobjedu, mada je domaćin prijetio u nekoliko navrata, kada je dolazio do minus četiri.

Nije bilo razbijanja kakvog smo očekivali, a prevaga u našu korist bio je iskusni Prce, koji je postigao devet golova. Malinović je postigao šest, Ovčina pet, a tri Senjamin Burić. Njegov brat je imao šest uspješnih odbrana.

U narednoj utakmici bh. reprezentacija će u Tuzli ugostiti ekipu Kosova i jasno očekujemo još jednu laganu pobjedu nad zaista nemoćnom selekcijom kakva je selekcija Kosova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi