Krajem avgusta Skupština, Arslanagić podržao klubove

Održan još jedan sastanak bh. klubova

Krajem avgusta Skupština, Arslanagić podržao klubove

A. Beganović

Dugo očekivana Skupština Rukometnog Saveza Bosne i Hercegovine trebala bi biti održana 29. avgusta u Sarajevu.

U Zenici je juče održan drugi po redu sastanak predstavnika bosanskohercegovačkih rukometnih klubova, koji su nazadovoljni stanjem u krovnoj kući našeg rukometa, te smatraju da se pod hitno nešto treba promijeniti.

Na sastanku su bila prisutna 32 predstavnika klubova s tim da je podršku ovoj inicijativi pismenim putem dalo još osam klubova, a između ostalog raspravljalo se i o zakazivanju vanredne Skupštine Rukometnog saveza BiH koja nije održaana više od osam godina.

S obzirom da po Statutu Rukometnog saveza BiH Skupštinu može sazvati 27 delegata dugo očekivana sjednica Skupštine će po svemu sudeći biti održana 29. avgusta i na istoj bi se trebalo izabrati novo rukovodstvo Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Podrška pomenutoj inicijativi klubova stigla je i od legendarnih bh. rukometaša Esada Kurtagića i Abaza Arslanagića, koji se pisanim putem obratio predstavnicima klubova koji su učestvovali na jučerašnjem sastanku.

"Odmah da vam kažem imate moju maksimalnu podršku. Slažem se sa svim navedenim tačkama dnevnog reda. Mislim da je krajnje vrijeme da se nešto radikalno napravi, jer ovako ne ide, nije rukometni sport Bosne i Hercegovine ničija prčija. Ljudi su privatizirali Savez, donose odluke kako im paše. Evo posljednji primjer Tarabochia, igrača koji je preko noči dobio državljanstvo BiH. Da se razumijemo, ovo što pričam ne tiče se njega, odnosno svaka njemu čast što želi da nastupi za našu selekciju, ali principi po kojem se u Savezu radi i donose odluke su sporni", između ostalog je u svom pismu naveo Arslanagić.

 "U vrijeme kada sam bi trener Bosne, a bio sam i selektor reprezentacije,  kod mene je bio junior Fahrudin Melić koji je sa familijom već nekoliko godina živio u Sarajevo, a izbjegli su iz Priboja. Insistirao sam da dobije bh. državljanstvo kako bi mogao nastupiti na kvalifikacijama za  evropsko juniorsko prvenstvo. Odgovor kancelarije je bio da to nije moguće, da to teško ide. Koju godinu kasnije, Fahrudin je izrastao i svjetskog igrača i zaigrao za Crnu Goru, a oni koji su pratili utakmice SP u Kataru  dobro su vidjeli kako nam  je funkcionirala desna strana i koliko je nedostajao kvalitetan igrač", dodao je legendarni bh. rukometaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.