Krajina u dramatičnoj utakmici bolja od Krivaje
Foto: Cazin.net

Maglaj porazio Derventu

Krajina u dramatičnoj utakmici bolja od Krivaje

Danas su odigrane preostale tri utakmice 15. kola rukometne Premijer lige.

Krajina je u prvoj domaćoj utakmici u proljetnom dijelu sezone ostvarila pobjedu nad Krivajom rezultatom 26:25, nakon što je u prvom poluvremenu imala vodstvo od 13:9.

Krajina je tokom prvih 30 minuta u nekoliko navrata vodila i sa pet golova, a sredinom drugog poluvremena je prednost domaćih rasla na +6. Ipak, Krivaja se vratila u utakmicu i stigla na -1, a odlučujući gol za domaće postigao je Srđan Savić.

Savić je bio najbolji strijelac utakmice sa osam golovam dok je njegov saigrač Bezbradica dodao sedam. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Maglaj je na svom terenu savladao Derventu sa 25:21 (13:17) dok meč Hercegovine i Goražda nije odigran jer je tim iz Nevesinja odustao od takmičenja. Zbog toga je Goražde u ovom kolu bilo slobodno.

Podsjetimo, Konjuh je u Živinicama savladao Bosnu rezultatom 29:23 a više o toj utakmici možete pročitati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi