Legendarno krilo Njemačke reprezentacije za SportSport.ba

Kretzschmar: Bosanci budite ponosni na uspjeh reprezentacije

Stefan Kretzschmar, jedan je od najboljih rukometaša svijeta svih vremena, a u Dohi na Svjetskom prvenstvu, radi kao stručni komentator za njemački Sport 1. 

Danas smo imali priliku razgovarati sa legendarnim krilom reprezentacije Njemačke i najboljim svjetskim rukometašem, 1994. i 1995. godine, a Kretzschmar je priznao kako ne poznaje toliko naš najbolji nacionalni tim. 

"Ne poznajem mnogo reprezentaciju Bosne i Hercegovine i mislim da ste bili najveće iznenađenje kvalifikacija sa pobjedom protiv Islanda. Mislim da ste posljednja zemlja sa Balkana koja je to uradila. Znamo mnogo o Makedoniji, Crnoj Gori, naravno Hrvatskoj i Srbiji, kao i Sloveniji, a sada je tu i Bosna i Hercegovina. Čitava zemlja mora biti sretna zbog činjenice da igrate Svjetsko prvenstvo," kaže Kretzschmar. 

Njegova Njemačka odlično je otvorila Svjetsko prvenstvo, pobjedom protiv reprezentacije Poljske, koja je i po Kretzschmaru jedan od favorita Svjetskog prvenstva. 

"Katar nije tipična rukometna zemlja. Nije isto kada igrate u Španiji, Srbiji i drugim rukometnim zemljama i Kataru. Sjećam se prije dvije godine utakmice iz Niša između Makedonije i Njemačke. To je bilo nevjerovatno, arena je bila puna. Ovdje je lijepo, arene su odlične, uslovi za rad su odlični, ali nije to napeta atmosfera kakvu mi igrači volimo, ali u pitanju je novac i to svi znamo" kaže Kretzschmar i dodaje: 

"Veliko je iznenađenje i za nas što smo pobijedili u ovoj utakmici. Mislim da je timski duh na visokom nivou. Mlad je tim, novi trener i dobar početak. Šta možemo uraditi? Ne znam. Moramo pobijediti Rusiju u sljedećem susretu. Po meni postoji četiri, pet timova koji mogu biti prvaci, Danska, Hrvatska, Španija, Francuska i Poljska. Izgubili su danas, ali vratit će se, imaju odličan tim. I od danas, Njemačka. Mi uvijek vjerujemo. Moramo se kvalifikovati za Rio, ne želimo novi wild card," rekao je dobro raspoloženi Kretzschmar. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti