Krivaja u Areni pred 1000 gledalaca bolja od Čelika

Rukometna Premijer liga, 7.kolo

Krivaja u Areni pred 1000 gledalaca bolja od Čelika

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika danas su u okviru 7.kola Premijer lige dočekali ekipu Krivaje iz Zavidovića, koja u povratničkoj sezoni u društvu najboljih klubova igra sjajno.

U veoma dobroj i zanimljivoj utakmici koju je pratilo oko 1000 gledatelja od čega oko 400 iz Zavidovića, vidjelo je zanimljivu rukometnu predstavu u zeničkoj Areni.

Utakmicu su bolje otvorili gosti, koji su imali vodstvo od pet poena razlike (8:13) u 16.minuti. Nakon toga slijedi velika serija crno-crveni, tako da je u 25.minuti bilo 14:14. Do kraja poluvremena pala su po dva gola sa obe strane, tako da je prvi dio utakmice završen neriješeno 16:16.

U drugom poluvremenu ipak je do izražaja došla duža klupa i bolja fizička sprema gostiju, koji su u 45. minuti imali tri gola razlike 22:25. Nakon toga prednost se povećavala, tako da je u 54.minuti bilo 24:29 za Krivaju, koja je prednost zaslužila prije svega sjajnim odbranama Ajdina Selimbegovića. Do kraja utakmice izabranici trenera Bojana Crnomarkovića nisu uspjeli stići prednost Krivaje, koja je odnijela cijeli plijen iz Zenice. Konačni rezultat bio je 28:30 za goste iz Zavidovića.

Najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi bili su sjajni golman Ajdin Selimbegović sa 20 odbrana, Adnan Jaskić postigao je pet golova, dok je Suad Huskić dodao četiri.

U redovima Čelika istakli su se Enes Skopljak sa šest, Balaš, Begagić i Begović su postigli po pet golova.Golman domaćina Enes Sirćo imao je 12 uspješnih odbrana

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Krivaji je ovo bila peta pobjeda uz dva poraza, tako da će se dodatno učvrstiti u vrhu tabele, dok je Čelik uz tri pobjede danas zabilježio i četiri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi