RK Bosna protiv Konjuha s novim trenerom

Kukavica: Dosta je više košarkaških rezultata

Rukometni klub Bosna u nastavak sezone ulazi sa novim trenerom. Umjesto Zuhdije Korkariće ekipu će predvoditi iskusni mag Ejub Kukavica, bivši reprezentativac naše države i član selekcije koja je učestvovala na Mediteranskim igrama u Monpeljeu 1993.

Kukavica je pokušao "dohavizati" posrnulu ekipu u prethodnih 15 dana, koliko je u tome uspio pokazat će već sutrašnja utakmica sa Konjuhom na Mojmilu (19 sati).

"U prethodne dvije sedmice pokušali smo da uradimo neke stvari. Nadam se da ćemo u subotu pokazati pomake i u energiji i u taktici i u tehnici", kazao je Kukavica.

Bilo je ga lijepo slušati na konferenciji za novinare. Ako budu igrači na terenu igrali barem upola kao što je uvjerljiv njihov trener, brzo će se Bosna vratiti na pobjednički kolosijek.

Iako, pitanje je s kakvim materijalom Kukavica raspolaže.

"Ekipu generalno čine mladi igrači, samo je Ratko Nikolić iskusan. Bio je vrhunski igrač i za ovaj nivo Premijer lige on i dalje igra fenomenalno. Koristi ekipi svojim iskustvom i autoritetom, no nama je generalno potrebna kohezija, a to dolazi s vremenom. Potrebno je da igrači vrate samopouzdanje. Što se moje rukometne filozofije tiče, ona se zasniva na četiri vrste napada: Odbrani, kontri, polukontru i postavljenom napadu. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ključno je da budemo čvrsti u odbrani. Također, mene ne impresioniraju igrači koji će zabiti deset golova, potrošiti mnogo lopti, a na kraju ekipa izgubi. Ne volim ni košarkaške rezultate, u današnjem rukometu 25 do 28 golova je optimum", riječi su novog trenera Bosne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije