Kup BiH: Bosna SO - Borac, Izviđač - Sloga

Kup BiH: Bosna SO - Borac, Izviđač - Sloga

A. Beganović

U prostorijama Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine održana je pres konferencija, a povod održavanja "presice" bili su završni turnir Kupa BiH za rukometaše i kandidatura naše države za domaćinstvo Svjetskog juniorskog prvenstva koje će biti održano 2011. godine. 

Prije same press konferencije Izvršni odbor Rukometnog saveza naše države odlučio je da domaćin završnog turnira Kupa za rukometaše bude Ljubuški. Odmah nakon sjednice izvršeno je žrijebanje parova, a kuglice su ovaj put odlučile da se u polufinalnim susretima Kupa sastanu Borac iz Banja Luke i Bosna SO, te domaći Izviđač i Sloga iz Doboja. Polufinalni susreti na rasporedu su 8. maja, dok je finale dan kasnije.

Pored završnice Kupa BiH na pres konferenciji bilo je riječi i o kandidaturi naše države za domaćinstvo Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometaše. Prema riječima čelnih ljudi našeg saveza konačna odluka o tome koja će država biti domaćin spomenutog takmičenja biće donesena 6. juna na kongresu IHF-a. Pored naše države najveće izglede da dobije domaćinstvo Svjetskog prvenstva ima Grčka. Prema rijećima čelnika Rukometnog saveza naša država uživa veliko povjerenje kod "močnika" koji odlučuju o domaćinstvu, pa shodno tome naši izgledi da dobijemo organizaciju ovog eminentnog takmičenja su veliki.

Ukoliko Bosna i Hercegovina u junu dobije organizaciju Svjetskog juniorskog prvenstva eventualni gradovi domaćini bili bi Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Živinice, Tuzla, Doboj, Ljubuški i Visoko.

8. maj
POLUFINALE

RK Borac - RK Bosna SO
RK Izviđač - RK Sloga

9. maj
FINALE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti