Kurtagić preuzeo Huttenberg

Novi nagažman bh. trenera

Kurtagić preuzeo Huttenberg

Bh. rukometni stručnjak Emir Kurtagić novi je trener njemačkog Huttenberga. On će na toj poziciji zameniti Islanđanina Adalstajna Ejolfsona.

Ejolfson je  poslije pet osvojenih bodova u prvih 10 kola šampionata prešao u redove konkurenta u borbi za opstanak, Erlangen, sa kojim Hutenberg dijeli 15. i 16. mesto.

Uprava ovog Bundesligaša je odlučila da ukaže povjerenje 37-godišnjem treneru iz Bosne i Hercegovine koji je do prošle godine predvodio Gummersbach, gdje je najprije bio pomoćnik Seadu Hasanefendiću, a potom i prvi trener slavnog kluba.

Kurtagić je ugovor potpisao do juna 2019. godine, a pomoćnik će mu biti Čeh Alojz Mraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi