Kuvajt se pobjedom oprostio od Svjetskog prvenstva

Bolji od Čilea u 5. kolu grupe D

Kuvajt se pobjedom oprostio od Svjetskog prvenstva

E. Škorić, foto: Elmedin Mehić

Pred oko 500-gledatelja u zeničkoj Areni Kuvajt je u veoma uzbudljivoj utakmici savladao Čile sa 33:32.

Kuvajt je upisao prvu pobjedu u petom nastupu Svjetskog rukometnog prvenstva za juniore. Kuvajćani su u Zenici, u prvoj utakmici 5. kola grupe D, dosta teško došli do trijumfa nad Čileom.

Imao je Kuvajt četiri pogotka prednosti na poluvremenu (18:14), ali Čile je uspio da preokrene rezultat, igralo se gol za gol, ali Kuvajćani su imali nešto više sreće u finišu.

Predvodio ih je Albaloul sa 10 golova, Algharaballi je postigao 8, a Aldhuwaihi 7. Kod Čilea najefikasniji bili su Salazar sa 8, te Salinas i Reyes sa po sedam pogodaka. 

Kuvajt i Čile neće igrati u osmini finala. Dalje prolaze Švedska, Španija, Egipat i Brazil, ali još nije poznat konačni raspored. Zanimljivo da se naša selekcija u osmini finala križa sa ovim reprezentacijama iz grupe D.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije