Kvalifikacije za OI: Slovenija priredila iznenađenje

Savladani evropski viceprvaci

Kvalifikacije za OI: Slovenija priredila iznenađenje

Rukometna reprezentacija Slovenije je danas u okviru 1. kola grupe 2 kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre savladala Španiju. 

Reprezentacija koju vodi Veselin Vujović je na veliko iznenađenje uspjela trijumfovati protiv Španije rezultatom 24:21 i tako napraviti veliki korak ka plasmanu na Olimpsijske igre u Rio de Janeiru.

Evropski viceprvak je znatno bolje otvorio utakmicu i na poluvrijeme je otišao sa prednošču od 16:12, međutim nastavak susreta je donio dominantniju igru Slovenije koja je bila bolji protivnik i na kraju sasvim zasluženo slavila. 

Najefikasniji u pobjedi Slovenije bili su Dolenec sa šest i Marguč sa pet golova golova, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Rivera sa šest. 

Na kraju dodajmo da je u ostalim susretima Tunis savladao Čile rezultatom 35:29, a okršaj između Norveške i Bahreina pripao je Norvežanima koji su slavili isto sa 35:29.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi