Labudice najbolje na turniru u Goraždu

Tuzlanke odigrale dva sjajna susreta

Labudice najbolje na turniru u Goraždu

E. Dindić

Danas je u Goraždu odigran 22. Međunarodni memorijalni rukometni turnir "Mevzeta Perla-Balja". Osim domaćima ekipe ŽRK "Goražde Heim Meih", učešće su uzele ekipe ekipe OŽRK "Jedinstvo AtlasRelaxa" iz Tuzle, ŽRK "Levalea" iz Nikšića i ekipa ŽRK "Ilidža" iz Sarajeva.

U prvom polufinalnom susretu popularne Labudice savladale su sjajnu ekipu Levalea iz Nikšića rezultatom 21:19 nakon izvođenja sedmeraca. Na poluvremenu je bilo 8:7 za ekipu iz Nikšića, a nakon regularnih 60. minuta 17:17.

Kod ekipe iz Nikšića istakla se Tamara Jovičević sa 7 golova dok je Nada Čorović upisala 3 gola. Tuzlanke je predvodila Admira Zvekić sa 5 golova, dok je 4 gola dodala Dejana Kulić. 

U finalnom susretu ekipa Jedinstva sastala se sa domaćinom ekipom Goražda i u jednoj zanimljivoj utakmici upisala pobjedu rezultatom 30:24 (14:8). 

Od prvog pa do posljednjeg sudijskog zvižduka izabranice Damira Cipurkovića kontrolisale su susret i na kraju upisale sigurnu pobjedu. Kod domaće ekipe istakla se  Emina Mujagić sa 10 golova dok je  Monika Išpanović postigla 5 golova. Jedinstvo je predvodila sjajna Admira Zvekić sa 15 golova dok je Matea Šumelj dodala 7 golova u ovom susretu. 

U susretu za treće mjesto ekipe Levalea iz Nikšića bez većih problema savladala je ekipu Ilidže rezultatom 44:17(15:8).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Ekipu iz Crne Gore u ovom susretu predvodila je  Lucija Đukić sa 9 golova, dok je  Sara Međedović dodala 6 golova. Bolje od ostalih kod ekipe Ilidže bile su Dženita Tanović sa 5 golova koliko je dodala i Tatijana Đebo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi